MØD ARTISTERNE

Verdensballetten forener kunstnere af verdensklasse med naturskønne omgivelser og en uhøjtidelig nærhed

 

 
 

STEVEN MCRAE

The Royal Ballet, London
Steven McRae kom til The Royal Ballet of London i 2003, samme år vandt han verdens fornemmeste balletpris 'Prix de Lausanne'. Siden sin udnævnelse til solodanser i kompagniet, har han markeret sig stærkt i Sylfiden, Napoli, Mayerling og Manon. Steven er desuden en fremragende danser i det moderne repertoire, og mange koreografer har skabt trin specielt til ham. Steven McRae har danset med Verdensballetten siden 2009 og er nu vores kunstneriske leder.

 

 
 

FEDERICO BONELLI

The Royal Ballet, London
Federico Bonelli er fra italien og har været 1. Solodanser ved The Royal Ballet of London siden 2003. Han har været prismodtager ved de store konkurrencer i fx Lausanne, Havana og Positano. Før Royal Ballet var han tilknyttet kompagnierne i Zürich og Amsterdam, og han er kendt som ballettens danseur noble.

 

 
 

ROBERTA MARQUEZ

The Royal Ballet, London
Efter flere år som solodanser hos balletkompagniet ved Rios Theatre Municipal blev Roberta i 2002 udnævnt til solodanser ved The Royal Ballet of London og i 2004 til 1. solodanser samme sted. Hun regnes for sin generations førende sydamerikanske danser og gør sig især bemærket i det klassiske repertoire. Hun er fast gæst på de store scener og har danset med Verdensballetten i fem år.

 

 
 

IANA SALENKO

Staatsballett, Berlin
Iana Salenko er fra Ukraine og har siden 2005 været tilknyttet Staatsballett, Berlin, samtidig er hun fast gæste-solodanser ved The Royal Ballet of London. Iana Salenko har danset hovedrollerne i en lang rækker balletter som Svanesøen, Nødeknækkeren, Onegin, Sylfiden og Don Quixote. Som gæstedanser optrådt på Bolshoi Balletten, La Scala i Milano og Bayrische Staatsballett i München.

 

 
 

MARCELINO SAMBÉ

The Royal Ballet, London
Marcelino Sambé er en af The Royal Ballets helt unge dansere. Efter uddannelsen på Lissabons Konservatorium og The Royal Ballets Upper School blev han i 2013 en del af The Royal Ballets kompagni. Den danske koreograf Kim Brandstrup kreerede en rolle til ham i balletten Ceremony of Innocence, og Marcelino Sambé har desuden danset Blå Fugl i Tornerose og medvirket i Giselle, Onegin og Nøddeknækkeren.

 

 
 

MARIAN WALTER

Staatsballett, Berlin
Marian Walter er fra Tyskland og uddannet på Statsballetten i Berlin. Han blev en del af korpset hos Bayrische Staatsballett i München, men fra 2002 var han tilbage i Berlin og siden 2005 som solodanser ved Staatsballett Berlin. Han har danset en lang række hoveroller i både det klassiske og moderne repertoire. Som gæstedanser har han optrådt på festivaler i Europa og Japan.

 

 
 

LAUREN CUTHBERTSON

The Royal Ballet, London
Lauren Cuthbertson har altid haft en tæt tilknytning til The Royal Ballet of London. Her er hun uddannet og blev i 2003 en fast danserinde i ensemblet - siden 2008 som solodanser. Lauren Cuthbertson har gæstet mange af de største scener, hos Royal Ballet har hun særligt markeret sig i roller som Julie, Manon, Giselle og Aurora. Hun har modtaget en lang række priser og er i dag protektor for National Youth Ballet og London Children’s Ballet. Hun dansede med Verdensballetten i 2008 og igen i 2016.

 

 
 

JENS-CHRISTIAN WANDT

Operasanger, Danmark
Siden 1994 har Jens-Christian Wandt været en fast del af det danske musikliv. Han har udgivet flere CD’er og i selskab med landskendte Sigurd Barrett også præsenteret opera for børn på tv. Han har sunget med alle de danske symfoniorkestre og har gennem tiderne fået tildelt flere priser som Dronning Margrethe & Prins Henriks Fond. I 2001 fik han tildelt Dronning Ingrids Mindemedalje og i 2012 Frederikshavn Kommunes Kulturpris for sit arbejde med Verdensballetten. Jens-Christian Wandt er stifteren af Verdensballetten og vores konferencier på scenen.

 

 
 

WALENTIN & MCKENZIE

Violinist & Pianist, Danmark
Den danske violinist Niklas Walentin og den dansk/australske pianist Alexander McKenzie har kendt hinanden, siden de startede med at spille i klavertrioen Trio Vitruvi i 2013. Ved siden af har de også dannet den anerkendte duo Walentin & McKenzie som allerede har optrådt verden over i sale som Danmarks Radios koncertsal, Carnegie Hall i New York og Sal-le Cortot i Paris med deres program Jorden Rundt. Begge musikere har trods deres unge alder allerede vundet adskillelige prestigefyldte priser og spillet på den professionelle musikerscene siden barnsben. Det er Walentin & McKenzies første år med Verdensballetten.

 

 
 

SUSANNE ELMARK

Operasangerinde, Danmark
Susanne Elmark er uddannet sopran ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium v. Thaarup & Eken. I foråret 2017 fejrede hun sit 25 års scenejubilæum efter sin teaterdebut i 1992 på Østre Gasværk Teater. Gennem alle årene har Susanne Elmark haft en stor national som international succes og sunget på en lang række af de bedste opera- og koncerthuse over hele verden såsom Barcelona, Tokyo, Buenos Aires og Paris. I år er Susanne Elmarks debut med Verdensballetten.