BAGOM

Med ønsket om at bringe international ballet og klassisk musik fra den mørke teatersal ud i den danske sommer så Verdensballetten dagens lys i 2008 i den rå natur ved Den Tilsandede Kirke i Skagen – foran et helt nyt publikum.

Siden har kunstnerisk leder Jens-Christian Wandt og direktør Jakob S. Nielsen udvidet turnéen med adskillige enestående destinationer i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og Verdensballetten er en af Danmarks største kulturelle events.

Programmet er et udsøgt potpourri med uddrag af klassiske opsætninger som Tornerose, Giselle og Manon, men også nykoreograferede stykker skabt specielt til Verdensballetten.

Kulisserne er havets brusen, smukke slotte, rå fængselsmure, åbne bypladser, ikoniske vartegn og Danmarks smukkeste golfbane – alt er OPEN AIR, og intet er umuligt.
Samspillet mellem vind og vejr, kunsten og naturen som bagtæppe skaber en helt ny balletoplevelse præget af stedets særlige sjæl og karakter.

MAGISK – MAGELØST

Verdensballetten er som eventyret om Askepot:  Det store tekniske set up; scene, lys og lyd, backstage, publikumsarealer og siddepladser bygges op fra grunden. Verdensballetten skaber en scene for sublim kunst og er pist væk igen, før klokken slår midnat.

Ved Verdensballetten kan man komme helt tæt på verdensstjerner i sit lokalsamfund, og afstanden mellem kunstnere og publikum udviskes.

Med sit høje internationale niveau, sin uhøjtidelige facon og de spektakulære rammer, er Verdensballetten blevet sommerens finkulturelle folkefest, som taler til alle – både feinschmeckeren og de nysgerrige kulturturister – samt dem, der oplever ballet og opera for første gang.

Den utraditionelle ramme skaber et intenst fællesskab, hvor alle er forbundne i kunsten under åben himmel – dansere, publikum og sågar kongelige gæster.

”Da vi præsenterede vores første forestilling i 2008, havde vi ingen forventninger eller anelse om at det ville blive så stort, som det er blevet” – siger Verdensballettens leder Jens-Christian Wandt, ”men vi mærkede fra første forestilling, hvordan Skagboer, Nordjyder og turister tog imod vores forestilling med stor glæde, det gav os lyst til mere, og nu planlægger vi vores 15. sæson med forestillinger rundt i Danmark, Sverige og Tyskland.”

Jens-Christian Wandt, initiativtager og kunstnerisk leder

Artisterne offentliggøres i dagene op til årets første forestilling, men som eksempel ses her en række af vores tidligere dansere, musikere og sangere:

Steven McRae, The Royal Ballet

Steven McRae, The Royal Ballet

Iana Selenko, Staatsballett Berlin

Iana Selenko, Staatsballett Berlin

Yasmine Naghdi og Reece , The Royal Ballet

Yasmine Naghdi og Reece , The Royal Ballet

Marcelino Sambé, The Royal Ballet

Marcelino Sambé - The Royal Ballet

Alina Cojocaru og Johan Kobborg

Alban Lendorf, Den Kongelige Ballet
Ida Prætorius, Den Kongelige Ballet
Astrid Elbo, Den Kongelige Ballet

Violinist:
Niklas Walentin
Pianist:
Alexander McKenzie

Violinist Niklas Walentin, Pianist Alexander McKenzie

Operasangere:
Dénise Beck
Clara Cecilie Thomsen
Andrea Pellegrini

Operasangere: Dénise Beck, Clara Cecilie Thomsen, Andrea Pellegrini

Solodanser og kunstnerisk leder
Steven McRae, The Royal Ballet

Kunstnerisk leder, konferencier og operasanger
Jens-Christian Wandt

KOM MED BAG KULISSERNE PÅ VERDENSBALLETTEN

I 2022 var journalist, tilrettelægger og vært Katrine Nyland Sørensen med Verdensballettens turné rundt i Danmark. Det er der kommet en podcastserie på 6 afsnit ud af, og i serien kan du komme med helt ind i maskinrummet, høre sjove anekdoter og møde de optrædende samt holdetder hvert år stabler forestillingen på benene.

SE TRAILER

TRAILER 2024

 

En helt unik oplevelse i et fuldstændigt fantastisk sceneri. En kulisse der i den grad satte det hele i perspektiv. Et minde jeg og min familie vil bevare. 

Publikum ved Høfde 90, Agger

Min veninde og jeg var for første gang til dette storslående arrangement. Vi vil nu starte en ny tradition med at besøge Den Tilsandede Kirke og verdensballetten. Tak for det smukke view.

Publikum ved Den Tilsandede Kirke, Skagen

Det var første gang vi deltog og vi var praktisk talt mundlamme begge to. Det var en oplevelse uden lige og ud over alt forventning.

Publikum ved FÆNGSLET, Horsens