maj 24, 2017

Prins Henriks ballet – en del af Verdensballetten 2017

Når Verdensballetten optræder 12-17 juli med årets jubilæumsturné bliver det bl.a. med Prins Henriks ballet ”Côte á côte” på programmet.

Balletten er skabt over et digt, som Prins Henrik skrev til Dronning Margrethe. Sammen med lydkunstneren Katrine Ring har prinsen kreeret lydbilledet til balletten, og koreografien er skabt af den prisbelønnede engelske koreograf Kristen McNally fra The Royal Ballet of London.

Jeg var ikke i tvivl om, at dette kunne blive noget helt særligt – det erotiske, men også meget lyriske digt, Prinsens markante og farverige stemme og så underlagt musik, fortæller Jens-Christian Wandt.

Ballettens nye justeringer

Første opførelse med Verdensballetten fandt sted i 2014, hvor både Dronning Margrethe og Prins Henrik overværede forestillingen og gik på scenen og modtog stående applaus fra et begejstret publikum. Dronning Margrethe og Prins Henrik udtrykte begejstring over balletten, dog havde Prins Henrik en lille korrektion da han gerne så, at danserne optrådte i lettere kostumer.

Det er med denne let korrigerede udgave, at Verdensballetten med glæde har fået Prins Henriks tilladelse til at sætte balletten på programmet i 2017.

Berlingske skrev dengang …

Berlingske kvitterede dengang i 2014 både med roser og stjerner. Vi glæder os derfor til at kunne præsentere balletten igen i år i dens nye forklædning.

★★★★★  “Flot og musikalsk klinger Prinsgemalens digtoplæsning, der blander sig med Faurés cello-musik i Katrine Rings lydkomposition. Danserne folder sig ud i blid, drømmende og gestisk pas de deux. Et enkelt og helstøbt lille værk.” Berlingske

Vil du overvære Prins Henriks ballet i år sammen med resten af Verdensballettens jubilæumsforestilling? Du finder din plads til forestillingen her på siden.

Vi glæder os til at se dig.

SE TRAILER
SE TRAILER 2018