fbpx

OM VERDENSBALLETTEN

Verdensballetten med Danmark som kulisse
Med ønsket om at flytte ballet og klassisk musik ud af de mørke teatersale, rykker Verdensballetten hver sommer tutu, tåspidsdans og klassiske pas de deux’er ud i den danske sommer.

Siden den første forestilling i 2008, hvor scenen blev sat i den rå natur ved Den Tilsandede Kirke i Skagen, optræder Verdensballetten nu på mange spektakulære lokationer rundt i hele Danmark, hvor man aldrig før har oplevet ballet og opera på dette høje internationale niveau.

Vælg din yndlingslokation, alt efter om kulisserne skal være havets brusen, smukke slotte, rå fængselsmure, åbne bypladser og ikoniske vartegn, og nyd at alt er under åben himmel. Samspillet mellem vind og vejr, kunsten og naturen som bagtæppe skaber en helt ny balletoplevelse præget af hver lokations særlige sjæl og karakter.

Helstøbt gallaforestilling
Årets forestilling byder på mindre uddrag fra ballettens mangfoldige verden.
Verdensballettens kunstneriske leder Steven McRae fra The Royal Ballet of London udtrykker det således:

”Vi ønsker, at gæsterne oplever forestillingen som en æske delikate chokolader – alle med forskellig smag, der vækker en længsel efter mere”

Glæd dig til at opleve en forestilling, der således er en nøje sammensat galla med både klassisk ballet, moderne dans, og helt nye koreografier skabt specielt til Verdensballetten. Derudover indeholder programmet kendte arier og scener fra operaens verden og iørefaldende klassisk musik for violin og klaver.

Konferencier og solist Jens-Christian giver undervejs en underholdende indføring i aftenens værker og medvirkende med fakta og skønne anekdoter, så man får den fulde oplevelse.

Verdensstjerner tæt på dig
De medvirkende balletstjerner kommer rejsende fra Europas førende balletkompagnier som The Royal Ballet of London, Staatsballett Berlin og Den Norske Nationalballet i Oslo. Verdensballetten præsenterer naturligvis også nogle af Danmarks dygtigste solodansere fra Det Kongelige Teater.

Alle er de karismatiske og anerkendte balletdansere med det højeste internationale niveau, som inspireres af Verdensballettens unikke koncept, hvor dans i enestående omgivelser bringer dem tæt på publikum i den lyse sommeraften.

Trods udfordringerne ved at optræde i det fri glæder kunstnerne sig over uventede benspænd som sol i øjnene, sand i kostumet og kraftig sidevind – alt sammen elementer som skaber levende kunst, der opstår i nuet – endnu stærkere og mere bevægende.

”Det helt særlige ved Verdensballetten er alle de unikke venues, der har deres egen energi. Vi kan se publikum, og hele oplevelsen bliver meget mere intim og speciel.”
Reece Clarke, solodanser ved The Royal Ballet, London.

Oplev Verdensballetten året rundt
På Verdensballetten brænder vi for at præsentere aktuelle og interessante balletoplevelser hele året rundt, og inviterer derfor til et nyt format, vi kalder Balletsalon, hvor vi lader vi publikum komme endnu tættere på.
I Rungstedlunds smukke stuer indbød vi i 2023 til en talk mellem Jens-Christian Wandt og den danske ballerina Astrid Elbo, der bl.a. fortalte om sit karakterarbejde i rollen som Karen Blixen i forestillingen Blixen på Det Kgl. Teater samt forberedelserne til hendes debut i Svanesøen samme sted.
Et format vi gentog forår 2024 i forbindelse med Danmarks premieren på dokumentaren A Resilient Man om Steven McRae og hans kamp tilbage efter sin alvorlige skade.
Glæd dig til næste Balletsalon efterår 2024 – hold øje her på siden eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Artisterne offentliggøres altid om foråret før sommerens første balletforestilling, men som eksempel ses her en række af vores tidligere dansere, musikere og sangere:

MØD TIDLIGERE KUNSTERE:

KOM MED BAG KULISSERNE PÅ VERDENSBALLETTEN

I 2022 var journalist, tilrettelægger og vært Katrine Nyland Sørensen med Verdensballettens turné rundt i Danmark. Det er der kommet en podcastserie på 6 afsnit ud af. I serien kan du komme med helt ind i maskinrummet, høre sjove anekdoter og møde de optrædende samt teknik-holdetder hvert år stabler forestillingen på benene.

SE TRAILER

VERDENSBALLETTEN 2024

Kan opleves 10. juli – 6. august 2024

Normalpris: 395 – 820 kr. ex . gebyr

Forventet varighed: 2t inkl. pause

TRAILER 2024

 

En helt unik oplevelse i et fuldstændigt fantastisk sceneri. En kulisse der i den grad satte det hele i perspektiv. Et minde jeg og min familie vil bevare. 

Publikum i Agger.

Min veninde og jeg var for første gang til dette storslående arrangement. Vi vil nu starte en ny tradition med at besøge Den Tilsandede Kirke og verdensballetten. Tak for det smukke view.

Publikum i Skagen.

Det var første gang vi deltog og vi var praktisk talt mundlamme begge to. Det var en oplevelse uden lige og ud over alt forventning.

Publikum ved FÆNGSLET.