fbpx

jun 6, 2017

HVAD KAN KUNSTEN?

Der sidder mange mennesker derude, som har et stort ønske om at se Verdensballettens forestillinger, men som af forskellige grunde ikke har mulighed for det. De kan ikke komme til os – så må vi komme til dem, begynder Verdensballettens arrangør og tenor Jens-Christian Wandt. Derfor tog jeg kontakt, fortsætter han, til vores mangeårige mediepartner – Jyllands-Posten, og spurgte om de ville være med, aktivere deres læsere og give kampagnen synlighed? Lars Munch, der er formand for JP-Politikens Hus og en nær ven af Verdensballetten, var begejstret og skrev, at han var fuld af beundring over vores engagement, energi og lyst til at hjælpe andre. Derfor med hjælp fra Jyllands Postens chefredaktør Jacob Nybroe – og ikke mindst Jyllands Postens kulturredaktør Palle Weis, var der ikke langt fra tanke til handling. Læs om konkurrencen her.

Jens-Christian Wandt om eget frivillige engagement

Gennem årene har jeg selv optrådt i sammenhænge, hvor kunst kan gøre en stor forskel. Det har været på afdelingen for kræftramte børn på Skejby Sygehus, på Hospice og på ældrecentre og på mange andre steder for folk, hvis hverdag er fyldt med tanker om sygdom, og hvor det menneskelige overskud til at leve livet er meget lavt.

Hvad kan kunsten?

I situationer som disse, kan kunst gøre en stor forskel, give mennesker et helle fra en mørk hverdag, en oplevelse som måske kan give håb og inspiration til dagen i morgen. Det er store ord – ja, men det er jo dét, kunst kan – give håb og inspiration. Det er derfor, det er så stærkt at være en del af det – både som kunstner og som publikum, og derfor at Verdensballetten ønsker at komme ud til folk som måske har allermest brug for vores sommerballetforestilling, slutter Verdensballettens arrangør og stifter Jens-Christian Wandt. Hvis du har en idé til et sted, der har brug for en forestilling, så kan du deltage i konkurrencen om gratis billetter til Verdensballettens forestillinger her.

SE TRAILER 2018