May 5, 2017

SUSANNE ELMARK – NY SOPRAN I VERDENSBALLETTEN

Endnu en ny artist er kommet med på holdet til Verdensballettens 10 års jubilæum. Det glæder os at kunne annoncere den danske operasangerinde Susanne Elmark som vores nye sopran. Vi har spurgt hende om glæder og forventninger til årets turné, og om den helt særlige stemning, der opstår ved open air optrædener. Mød hende lige her.

Susanne, du har lige fejret dit 25 års scenejubilæum i marts – hvilke forventninger har du til at synge med Verdensballetten i forhold til dine mange optrædener igennem din karriere?

Jeg har de seneste mange år primært sunget i udlandet, så jeg glæder mig hver eneste gang jeg har lejlighed til at komme rundt i Danmark og synge for det danske publikum. Jeg har desværre aldrig set Verdensballettens forestillinger, men jeg har hørt så meget godt om dem, og jeg glæder mig til at være en del af noget så stilfuldt og charmerende, kombineret med at rejse rundt i vores smukke land på forhåbentligt dejlige sommerdage.

I din internationale karriere har du sunget i opera- og koncerthuse over hele verden – hvordan tror du stemningsmæssigt Verdensballettens open air opsætning adskiller sig fra en klassisk opsætning?

Jeg har skam gennem årene sunget meget open air. Blandt andet to somre i træk sunget Nattens Dronning i Tryllefløjten oppe i Dalarna i Sverige i verdens 5. største open air arena Dalhalla. Det er noget ganske særligt at optræde under åben himmel. Lyset, luften, vinden, dufte, luftfugtighed spiller med – og nogle gange mod – én, og det gør det ekstra intenst og sårbart og også overvældende. Publikum oplever aftenen falde på, mørket sænke sig, duggen falde, man rykker tættere sammen, og alt intensiveres. Det er pragtfuldt!

Hvad ser du allermest frem til ved at være en del af Verdensballettens 10 års jubilæum?

Et jubilæum er altid noget særligt, ekstra festligt og ofte også rørende, så jeg glæder mig til forhåbentligt at være med til at løfte aftnerne til at være et jubilæum værdigt. Og så elsker jeg at optræde med andre, der har anderledes kompetencer end mig. Klassisk ballet er så enestående elegant og behersket, og jeg glæder mig til at suge til mig af deres kundskaber, når balletdanserne optræder.

Hvad kan publikum forvente af dig i forestillingen?

Uh, det er jo svært selv at svare på. Men de får jo altså noget sang, opera, som forhåbentligt supplerer danserne og den øvrige musik fint. De skal i hvert fald ikke forvente tåspidsdans af mig, dét lader jeg andre om …

Noget, du personligt ser frem til at opleve på turnéen?

Jeg har hørt en lille fugl synge om, at der er den mest pragtfulde, dejlige stemning internt i gruppen af optrædende. Dét glæder jeg mig til at være en del af. Og så glæder jeg mig til at komme rundt i landet og opleve den danske sommer – forhåbentligt fra sin bedste, varme, dejlige, milde side. Sådan som vi elsker den danske sommer.

Vil du høre Susanne Elmark allerede nu? Tryk lige her.

SE TRAILER
SE TRAILER 2018