fbpx

mar 9, 2023

Balletsalon på Rungstedlund

Pas de deux om kunst & eksistens – med Astrid Elbo og Jens-Christian Wandt

Som noget helt nyt inviterer Verdensballetten til Balletsalon på Karen Blixen Museet
Her kan man opleve en utraditionel pas de deux mellem en af dansk ballets største og mest interessante dansere, og operasangeren, hvis karriere gik alt andet end den slagne vej.

Tirsdag d. 2. maj 2023 kl. 18.30
Entré Kr. 175,- (giver også adgang til Karen Blixen Museet, stuerne på Rungstedlund).

Astrid Elbo og Jens-Christian Wandt mødes på Rungstedlund til en samtale om ballet, opera, kunst, og meget andet. En samtale som tager udgangspunkt i livet som kunstner, om drømme og udfordringer, glæder og sorger, og om den ekstreme disciplin det kræver at være balletdanser på så højt niveau.

Astrid Elbo er blevet kaldt for en dansende skuespiller. Hendes karismatiske udstråling på scenen har gjort hende til en af Den Kgl. Ballets mest elskede dansere. I sidste sæson dansede hun hovedrollen som Karen Blixen i kompagniets opsætning af balletten ”Blixen”. Her skrev balletanmelderen Alexander Meinertz bl.a.

  • ”Astrid Elbos indlevelse i alle Blixens livsaldre er ærefrygtindgydende og overbevisende. Hun er Den Kongelige Ballets mest karismatiske kunstner, og her nyder portrættet af Karen Blixen glæde af Elbos personlige udtrykskraft og styrke i nuancer og sammensætninger.”

I denne sæson debuterede Astrid Elbo i en balletrepertoirets mest udfordrende roller, Odille/Odette i Svanesøen, og før det høstede hun stor succes i Betty Nansen Teatrets opsætning af danseforestillingen ”I am gold”. Her skrev Berlingskes Jakob Steen Olsen:

  • ”Hun kan om nogen give det ordløse et sjæleligt resonansrum”.

De sidste to år har Astrid Elbo danset med Verdensballetten, når en række af verdens førende balletdansere mødes på udvalgte steder i Danmark og præsenterer ballet på højeste internationale niveau. Det er da også Verdensballettens grundlægger og kunstneriske leder, operasangeren Jens-Christian Wandt der har sat Astrid Elbo stævne på Rungstedlund.

Jens-Christian Wandt er operasanger og har sunget i både ind- og udland, optrådt på tv og også i mange utraditionelle sammenhænge. Udover operaen har han markeret sig som kulturentreprenør, debattør, og skribent. Hans bedste ven kalder ham for en finkulturel gøgler, for missionen er at få finkulturen ud til hele landet, at gøre finkultur til folkekultur. Det er lykkedes med Verdensballetten, som hvert år drager på turné i egne af Danmark, hvor man sjældent – eller aldrig, oplever ballet og opera på dette høje niveau. Selv holder han af kombinationen med at stå både på og bag scenen og optræde i dobbeltrollen som kunstner og arrangør.

Hør om to meget forskellige kunstner-karrierer, når Astrid Elbo og Jens-Christian Wandt for første gang mødes til en samtale i det smukke rum over caféen på Rungstedlund.

Samtalen varer halvanden time inkl. pause og starter præcist i Fuglerummet.
Det er tilladt at købe mad og drikkevarer i museets hyggelige cafe Madam Carlsens Bistro og bringe med op.
Der vil efterfølgende være mulighed for at gå rundt i stuerne og opleve den aktuelle udstilling.
Arrangementet er et samarbejde mellem Rungstedlund og Verdensballetten.

Adresse: Rungsted Strandvej 111, 2960 Rungsted Kyst

 

Foto af Rungstedlund:© Annemette Kuhlmann, Fotograf

Karen Blixen Museet – Rungsted

Tirsdag d. 2. maj 2023 kl. 18.30

Pris: 175 kr., ex. gebyr

Forventet varighed: 1,5 time inkl. pause

TRAILER 2024