fbpx

jun 14, 2023

Nye trin til Verdensballetten

Som noget ganske usædvanligt har Verdensballetten hele fire nye værker på programmet.

Fire markante kunstnere, fire gribende historier og fire spektakulære og rørende koreografier – alle skabt specielt til dette års forestilling.  

Vi glæder os meget til at præsentere de fire kreative og innovative kunstnere og deres fantastiske arbejde – vi garanterer en enestående oplevelse med dans aldrig set før. 

Gemma Bond på ønskelisten

Det er første gang, at Verdensballetten præsenterer et værk af Gemma Bond i programmet.

Gemma Bond er fra England og var tilknyttet The Royal Ballet of London, indtil hun i 2008 blev en del af American Ballet Theater i New York.
Det var også hertil, at hun i 2010 skabte sin første koreografi, og siden er det blevet til en lang række værker kreeret til nogle af de helt store kompagnier. Udover American Ballet Theater har også New York City Ballet, The Royal Ballet of London, Joyce Ballet Festival, Ballet Nacional de Cuba og The Sarasota Ballet opført hendes værker. 

Gemma Bond har tidligere udtalt, at hun brænder for at fortælle historier om det, der sker i dag, som vi alle kan relatere til. Historier, vi genkender os selv i. 

Det nye værk er en smuk solo, som er kreeret særligt til Astrid Elbo. Tidligere denne sommer har Astrid Elbo været i New York, hvor hun arbejdede intenst med Gemma Bond i dennes studio hos Center for Ballet and the Arts – et samarbejde, som Astrid Elbo har afsløret længe har stået højt på hendes professionelle ønskeliste.

Resultatet taler for sig selv – en ny stærk og intens danseoplevelse er blevet til. 

Spektakulær finale af Steven McRae

Steven McRae – Verdensballettens kunstneriske leder og solodanser ved The Royal Ballet i London har tidligere skabt nye balletter til Verdensballetten. Sidste år kreerede han en virtuos pas de deux med titlen ”For the Love of Dance”. Sammen med Iana Salenko dansede han selv og viste i sin koreografi, hvorfor både han selv og Iana Salenko regnes for to af verdens absolut bedste dansere.  

I år har Steven ønsket at præsentere et nyt værk, der på en festlig og usædvanlig måde afslutter aftenens ballet forestilling. Han har således kreeret noget ganske særligt i form af en pas de quatre, hvor fire dansere kommer på scenen med endnu en virtuos hyldest til balletten som kunstart.

En forrygende afslutning på en magisk aften!

Les Adieux

Glæd dig til også at høre om det gribende værk Les Adieux, når vi afslører mere om programmet tættere på sommerens turné.

Du vil kunne opleve alle nye koreografier på samtlige spillesteder til sommer, og vi glæder os til at præsentere dig for et stjernespækket program fra d. 12. juli – 3. august.

Vel mødt!

VERDENSBALLETTEN 2023

Onsdag d. 12. juli – 3. august

Priser fra: 225 – 775 kr. ex. gebyr

Forventet varighed: 2 t. inkl. pause

TRAILER 2024