fbpx

apr 8, 2024

Årets medvirkende 2024

Balletstjerner og en musikalsk overraskelse

På Verdensballetten er det et højdepunkt at kunne præsentere årets dansere og musikere, og vi er både stolte og ovenud begejstrede for at kunne introducere dette års dreamteam, der er garant for scenekunst på allerhøjeste niveau.

Årets store nyhed er, at den engelsk/norske stjerneviolinist Charlie Siem vender tilbage til Verdensballetten. Charlie var med fra forestillingens spæde start som en fast og særdeles populær bestanddel af forestillingen.

Jens-Christian Wandt udtaler i den forbindelse:

“Jeg glæder mig til byde Charlie velkommen tilbage til Verdensballetten.i 2024. Han var en fast del af holdet frem til 2016, og var med til at skabe Verdensballetten gennem en række vigtige år. Charlie er en fremragende kunstner, stor musiker, og så er han er et vidunderligt menneske som jeg har arbejdet sammen med i forskellige sammenhæng og altid til stor inspiration. Jeg vil i den grad savne både Niklas og Alexander på holdet, men når nu de ikke kan være med i år, så vil jeg glæde mig til at Charlie vender tilbage med stor musik, uimodståelig charme og scenisk udstråling.”

Charlie Siem:
“I am thrilled to be part of the Verdensballetten once again this summer. It is a privilege to share the stage with such brilliant artists and having participated in some of the very first editions I feel like part of the festival family! “


Balletstjerner i dit sommerland

Vores kunstneriske leder Steven McRae vil igen i år både danse og koreografere værker til årets forestilling – han har desuden lovet som altid at tage stepskoene med.

Med sig fra The Royal Ballet of London har han solodanserinde Anne Rose O’Sullivan – sammen har de har haft stor succes med hovedrollerne i en af balletrepertoirets helt store fortællinger Don Quixote

I år kan I også møde den helt unge upcoming danser Lukas Brændsrød fra Norge. Han har været tilknyttet The Royal Ballet of London siden 2016 og stormer frem. I 2022 blev han udnævnt solist, og vi glæder os til at byde ham velkommen i årets forestilling.

Iana Salenko fik for nyligt den ærefulde titel Berliner Kammertänzer – den højeste udmærkelse man kan opnå som balletdanser i Tyskland.
Vi er derfor stolte over, at vi i år som noget helt exceptionelt kan præsentere et Kammertänzer ægtepar, idet Iana Salenko og hendes ægtemand Marian Walter igen danser med Verdensballetten.

På scenen vil man også kunne opleve fantastiske Xander Parish, der denne sæson har nydt stor succes på Den norske Nationalballet med den bærende hovedrolle som Prinsen i Sleeping Beauty.

Slutteligt er vi heldige, at vores egen skønne Astrid Elbo igen i år har sagt ja til at optræde på sommerens turné med Verdensballetten. Astrid er en yderst efterspurgt dansk ballerina, som denne sæson blev udnævnt til solodanserinde efter sin roste debut som Hvid/sort svane i Svanesøen.

Norsk sanglærke, en engelsk pianist og verdens bedste Jens-Christian Wandt

Årets sangerinde er en af Skandinaviens mest fremtrædende operastjerner, den norske sopran Lina Johnson, som til daglig er tilknyttet operaen i Oslo. Når hun til juli træder op på scenen til premieren på Frederiksberg, vil hun lige efter tage direkte til Salzburg Festspillene, hvor hun debuterer denne sommer i Beethovens 9. Symfoni. 

Den engelske Caroline Jaya-Ratnam bliver årets pianist, og nogen vil muligvis huske hende, idet hun spillede med Verdensballetten i 2015 og 2016.
Caroline er en efterspurgt pianist med speciale i akkompagnement, og hun har spillet med mange store stjerner som blandt andre Bryn Terfel og Rolando Villason.

Som altid bliver det Jens-Christian Wandt, der med stort overblik, vid og charme vil binde forestillingen sammen, når han deler interessante fakta og skønne anekdoter om aftenens kunstnere og program.

Som ekstra stjernestøv vil han desuden lade sin pragtstemme gjalde ud over park, strand, havnekaj og golfbane og sørge for, at alle får en helt uforglemmelig balletoplevelse i den lyse sommeraften.

Vi ønsker alle hjerteligt velkomme!

VERDENSBALLETTEN 2024

Onsdag d. 10. juli – 6. august

Priser fra: 395 – 820 kr. ex. gebyr

Forventet varighed: 2 t. inkl. pause

TRAILER 2024