fbpx

maj 28, 2024

Dans du aldrig har set før

En helstøbt forestilling.
Igen i år har Verdensballettens kunstneriske ledere Jens-Christian Wandt og Steven McRae skabt en forestilling med perler fra dansens mangfoldige verden. Balletter der rører, imponerer og overrasker.

En helstøbt balletaften skal byde på en start, der fænger, et midtpunkt der skaber eftertænksomhed i det lille pusterum i pausen, et gribende øjeblik i anden halvdel, der kan føre til en fejende og festlig finale. Alle følelser skal aktiveres, og publikum skal mærke deres sanser blive vækket og begejstringen boble over en forrygende helhed.

Vi er derfor stolte af at præsentere både kendt og elsket klassisk repertoire, moderne dans og dertil nye trin, som er skabt specielt til dette års balletforestillinger.

Glæd jer til hele fire nye værker fra nogle af verdens dygtigste og aktuelle koreografer.

Joshua Juncker slår gnister.
Sidste år kreerede fremadstormende Joshua Juncker en funky ballet med dansere i rødt/hvidt fodbold tøj – et flot værk med et humoristisk twist. Denne gang har han skabt en pas de trois – et værk for tre dansere.
Oplev vores skønne ballerina Astrid Elbo i dans med Verdensballettens dygtige herrer Xander Parish og unge norske Lukas Brændsrød i et gnistrende intermezzo til sydlandsk musik af Piazolla.

Steven og Iana i passioneret Bolero.
Vores kunstneriske leder Steven er, udover at være en gudsbenådet solodanser med karisma og passion, også en fantastisk koreograf. Til dette år har han kreeret en virtuos og fyrrig pas de deux til ham og hans primaballerina Iana Salenko. Når de to danser sammen, udstråler de total overskud, og ren magi opstår.

Vi lover, at I også får lov til at opleve Steven i et stepnummer – denne gang med islæt fra et koldt og vådt ø-rige.

Inderlige Cohen.
Årets program byder også på et inderligt moment i form af en solo skabt til Leonard Cohens eviggyldige klassiker Hallelujah. Det er Verdensballettens tyske kammertänzer Marian Walter, der med dette nummer debuterer som koreograf på Verdensballetten. Vi glæder os til at præsentere hans rørende solo.

Moderne dans og en juleklassiker.
Udover nye værker indeholder programmet også uddrag fra en verdens mest dansede balletter, nemlig Petipas og Tchaikowskys Nøddeknækkeren, hvorfra man kan opleve en smuk pas de deux mellem Astrid Elbo og Lukas Brændsrød.

Man kan også nyde moderne dans bl.a. balletten med titlen ”Ballet 102” af den verdenskendte koreograf Eric Gauthier. Sidste sommer skabte han den stærke og inderlige pas de deux ”Les Adieux” med inspiration fra krigen i Ukraine, som blev danset af den ukrainske ballerina Iana Salenko og hendes mand Marian Walter.

Igen i år danser Iana og Marian sammen, og Eric Gauthier udtaler i den forbindelse:
“I am overjoyed to have Iana and Marian present ‘Ballet 102’ this summer… your audiences will LOVE it!!! It’s super balletic but charming and funny… and both of them look amazing in it!”

Du kan opleve alle nye koreografier på samtlige spillesteder til sommer, og vi glæder os til at præsentere dig for et stjernespækket program fra d. 10. juli – 6. august.

Vel mødt!

VERDENSBALLETTEN 2024

Onsdag d. 10. juli – 6. august

Priser fra: 395 – 820 kr. ex. gebyr

Forventet varighed: 2 t. inkl. pause

TRAILER 2024